Отворене пријаве за #BeActive награде 2023
25-04-2023

Европска комисија и ове године традиционално организује #BeActive наградно такмичење које представља једну од најважнијих активности у оквиру Европске недеље спорта. #BeActive Awards има за циљ да подстакне, охрабри и на крају награди пројекте и појединце који су се истакли изванредним залагањем и посвећености промоцији спорта и физичке активности у својој средини.

Ове године #BeActive награде се додељују у четири категорије:

Награда за образовање:

Ова награда има за циљ да кроз образовни систем подстакне децу да буду активна и поред часова физичког васпитања. Ово може укључивати додатне спортске активности, догађаје на отвореном, остале ваннаставне активности и друга креативна решења за формирање активног образовног окружења.

Награда за радно место:

Ова награда би припала компанији која на различите начине и кроз посебне активности охрабрује и помаже својим запосленима да буду активни. Ово може укључивати успостављање радне групе за промоцију физичке активности, подстицај доласка на посао бициклом и пешке уместо аутомобилом или градским превозом и друга креативна решења за активно радно окружење.

Награда за локалног хероја:

 Ова награда има за циљ да ода признање појединцу који је поставио лествицу високо у мотивисању других да буду активни. Овај појединац је вредно и доследно радио на промовисању учешћа у спорту и/или физичкој активности у својој локалној заједници.

Награда за повезивање генерација:

Ова награда има за циљ да награди пројекте који промовишу активно учешће и млађе и старије популације у одржавању здравог начина живота као и за повезивање генерација кроз спорт и физичку активност.

Свака од четири категорије наградиће једног победника са 10.000 € и двоје финалиста (рангираних на 2. и 3. месту) са по 2.500 €.

 

На линку BeActive Награде 2022 можете погледати прошлогодишње победнике. Током 2021. године  један од финалиста за награду локалног хероја био је и Верољуб Змијанац који је заузео 2. место. О нашем локалном хероју можете прочитати више на https://evropskanedeljasporta.rs/vest/veroljub-zmijanac-u-finalu-nagrade-beactive-lokalni-kheroj

На сајту се налазе апликационе форме за све категорије, као и детаљна објашњења на енглеском језику. Пријаву за жељену категорију можете попунити на линку: BeActive Награде 2023

Рок за подношење пријаве je 25.5.2023. до 17ч по локалном времену.