Улога #BeActive амбасадора је да на националном, регионалном и локалном нивоу, подижу свест о бављењу физичком активношћу. Они промовишу Европску недељу спорта, охрабрујући све да буду активни, без обзира на њихове године или физичку спремност. Они су бивши и активни спортисти, који својим делима инспиришу и мотивишу људе око себе да се мењају на боље, да шире позитивну енергију и да промовишу спорт, хуманост, едукацију и здравље.
Ивана Шпановић
Ивана Шпановић је репрезентативка Србије у атлетици. На Олимпијским игра у Рију освојила је бронзану медаљу. Победница је Дијамантске лиге за 2017, 2018, 2021. и 2022. годину. Ивана је прескочила и олимпијску норму и на тај начин обезбедила учешће на Олимпијским играма у Паризу 2024. године. На недавно завршеном Светском првенству које је одржано у Будимпешти освојила је златну медаљу.

Милица Мандић
Милица Мандић је репрезентативка Србије у теквонду и чланица теквондо клуба Галеб. Двострука је олимпијска шампионка у категорији преко 67 кг. Прву златну олимпијску медаљу освојила је на Играма у Лондону 2012. године, а другу на Играма у Токију. Од стране Олимпијског комитета Србије проглашена је за најуспешнију спортискињу Србије 2012. и 2017. године.


Дејан Мајсторовић
Дејан Мајсторовић је репрезентативац Србије у баскету 3Х3. Са репрезентацијом Србије освојио је три титуле светског првака, 2016. године у Кини, 2017. године у Француској и 2022. године у Аустрији. На дебитантском наступу баскета 3Х3 на Олимпијским играма у Токију, Дејан је са репрезентацијом Србије освојио бронзану олимпијску медаљу.


Наташа Ковачевић
Наташа Ковачевић је бивша кошаркашица. Када је завршила своју играчку каријеру, основала је фондацију под својим именом. Циљ ове фондације је едукација и помоћ спортистима, као и промоција женске кошарке. Кроз живот се води мотоом „Оно што те не убије, ојача те”.Јован Симић
Јован Симић је оснивач хуманитарне фондације „Заједно за живот”, која за циљ има пружање помоћи деци којој је потребно лечење у земљи или иностранству. У протеклих годину дана радио је као директор маркетинга у ФК Вождовац. Са жељом да се у фудбал врате праве вредности , као и друштвена одговорност, основао је ФК Миљаковац.

Зорана Аруновић
Зорана Аруновић је репрезентативка Србије у стрељаштву. На Европским играма у Минску 2019. године освојила је две медаље и била најуспешнији спортиста тима Србије. Зорана је шампион света за 2010. годину. Учесник је Олимпијских игара у Лондону, Рију и Токију. Ове године је у миксу са Дамиром Микецом на Светском купу освојила златно одличје, док су на Светском купу у Бакуу освојили сребрно одличје.
Нела Бунчић
Нела Бунчић је фитнес ентузијаста која путем друштвених мрежа мотивише људе о значају баваљења спортом и здравом начину живота. Трчањем је почела да се бави пре 9 година. Иза себе има око 30 полумаратона и чувени њујрошки маратон. Увелико се спрема за маратон у Берлину, на којем ће трчати током Европске недеље спорта.Немања Мајдов
Немања Мајдов је репрезентативац Србије у џудоу. Носилац је мајсторског звања црни појас трећи дан. Титулу првака света освојио је 2017. године На Светском првенству у Јапану 2019. године освојио је бронзану медаљу.

Андрија Герић
Андрија Герић је бивши одбојкаш Србије. У својој богатој спортској каријери освојио је две олимпијске медаље, бронзану у Атланти 1996. године и златну у Сиднеју 2000. године. Поред медаља са Игара, освојио је и светско сребро, као и пет медаља на првенствима Европе. После спортске каријере завршио је студије и стекао звање дипломираног психолога. Његов циљ је да помогне спортистима да се остваре, да побољшају свој резултат и да достигну све оно о чему сањају.
Ивана Перовић
Са 17 година освојивши злато у Чилеу, наша Ивана Перовић постала је јуниорска шампионка света и 2019. године је проглашена најбољом младом спортисткињом Србије у избору Олимпијског комитета Србије. На Олимпијским играма младих у Буенос Аиресу 2018. године освојила је бронзано одличје. У септембру 2022. године, постала је сениорска првакиња Европе.


Уна Сенић
Уна Сенић је серитфиковани Кундалини Yога учитељ, по учењу Yogi-Bhajan-a. Ово звање је стекла у Индији. Сувласница је и инструкторка првог Pole Dance Fitness студија у Србији, где организује радионице, предавања и семинаре за жене и о женама, оснажује их и мотивише кроз покрет и плес. Уна је водитељка, репортерка и новинарка ТВ и радио формата (X Фактор, Ја имам таленат, Ехит Фестивал...). Тренутно води јутарњи програм на Play радију.
Ивана Анђушић Максимовић
Ивана је репрезентативка Србије у стрељаштву. На Светском купу 2011. године у Јужној Кореји освојила је бронзану медаљу и тиме обезебдила учешће за Игре у Лондону. На Олимпијским играма у Лондону 2012. године у дисциплини МК пушка тростав 50м освојила је сребрну медаљу, што је уједно била и 100. медаља Србије на Олимпијским играма. На наредним Играма у Рију, носила је заставу Републике Србије на Церемонији отварања.