Завршна конференција Европске недеље спорта
23-11-2019
Другог дана 8. Међународног сајма спорта одржана је и завршна конференција Европске недеље спорта на којој су присуствовали представници Министарства омладине и спорта, Олимпијског комитета Србије, партнери као и представници градова учесника ове манифестације.
Завршна конференција имала је за циљ да представи резултате BeActive  програма у Србији за 2019. годину и осврне се на све догађаје организоване за време трајања Европске недеље спорта  која је у нашој земљи одржана по други пут ове године, а пети пут у Европи. 
Манифестација покренута од стране Европске комисије а реализована у координацији Министарства омладине и спорта и Олимпијског комитета Србије имала је за циљ да грађане подстакне на бављење физичким активностима без обзира не физичку спремност и године као и да их едукује о здравом начину живота. 
„Током последње недеље септембра, за време трајања Европске недеље спорта, организовано је 26 догађаја у 30 градова широм Србије а више од 50.000 грађана узело је учешће у спортским активностима“, истакла је Наташа Јанковић Менаџер за промоцију олимпијских вредности Олимпијског комитета Србије. 
Дарко Удовичић, помоћник министра и руководилац Сектора за спорт Министарства омладине и спорта и Дамир Штајнер, извршни директор Олимпијског комитета Србије захвалили су се свима на сјајној сарадњи у оквиру овог пројекта и истакли да је допринос учесника немерљив.
Овом приликом, партнерима су уручене захвалнице за допринос у организацији Европске недеље спорта и промоцији спорта и олимпијских вредности.