#BeActive „Олимпијска чаролија" одржана у Умчарима
30-05-2021
У оквиру пројекта ,,Европска недеља спорта” у недељу 30. маја, одржана је Олимпијска Чаролија у месту Умчари, крај Београда, где су посетиоци имали прилику да се опробају у забавно-спортским играма за породице, дечијим играма, креативним радионицама, осликавању лица у олимпијском духу, фото сафарију, као и да тренирају и буду активни вежбајући уз апликацију Олимпијског комитета Србије - TreninGO.
Такође, кроз целодневни програм, учесници су били активни у фудбалу, јахању, стоном тенису, одбојци и многим другим спортовима који су им били на располагању.

Европска недеља спорта је догађај покренут од стране Европске комисије. Циљ Европске недеље спорта је усмерен на подстицање грађана да се баве физичком активношћу, без обзира на године или физичку спремност, као и едукацију грађана о здравом начину живота. Пројекат је суфинансиран средствима Европске уније Еразмус +.

Олимпијски комитет Србије као национални координатор за Србију, уз подршку Министарства омладине и спорта, наставиће да и убудуће промовише акције где је циљ да грађани буду активни, што је и слоган Европске недеље спорта.