У току је четврти TreninGO изазов „Трчим за школу"! До сада претрчано више од 39 000км!
12-10-2022

TreninGO изазов „Трчим за школу“ осмишљен је као пројекат спортско-хуманитарног карактера где је сваки корисник TreninGO мобилне апликације у могућности да трчећи донира своје километре некој од школа из Србије којима је неопходна помоћ у спортској опреми и реквизитима за унапређење наставе физичког васпитања.

Изазов се реализује у оквиру Европске недеље спорта од стране Олимпијског комитета Србије, Министарства омладине и спорта, Савеза за школски спорт Србије и ЕУ Делегације у Србији.


Први у низу TreninGO изазова „Трчим за школу“ организован је 2019. године током Европске недеље спорта, када је укупно претрчано 11 130 километара за два месеца. Са истрчаних 3121км победу је однела ОШ „Бранислав Нушић“ из Смедерева.


Током 2020. године, и за два месеца трајања изазова претрчано је више од 14 000 километара. Са више од половине претрчаних километара, односно 8451км, победу у другом изазову однела је ОШ „Стана Милановић“ из Шапца.


TreninGO изазов „Трчим за школу" одржао се трећи пут, такође у оквиру Европске недеље спорта. Трајао је од 27. септембра до 15. новембра 2021. године. У изазову је учествовало 1715 корисника апликације, а укупно је претрчано 10741 км. Победу је однела Економско-трговинска школа из Сенте, за коју је претрчано 3508 км. Управо за ову школу, победи су допринели професорка Сандра Фодор Шимовић која је претрчала 318 км, као и ученик Мате Домањ који је претчао 163 км.

 

У току је четврти TreninGO изазов „Трчим за школу“! Изазов је почео током #BeActive ноћи 24. септембра и трајаће до 31. октобра 2022. године. Већ сада је оборен рекорд у претрчаним километрима. До сада је сакупљено више од 39 000км, што је више од укупног броја истрчаних километара у претходна три TreninGO изазова „Трчим за школу“. До краја изазова остало је мало више од две недеље, када ће бити јасно које три школе ће сакупити највише километара и освојити вредне награде. Прво место тренутно заузима Гимназија у Смедереву, док је у стопу прате ТШ „Раде Металац“ из Лесковца и ОШ „Свети Сава“ из Кикинде.

Тренутни резулати изазова, могу се пратити на следећем линку:  TreninGO изазов „Трчим за школу"

Награде у виду спортске опреме и реквизита за све три школе  обезбедиће Делегација Европске Уније у Србији.  Награде за куповину спортских реквизита су у вредности 300.000 РСД за прво место, 200.000 РСД за друго место и 100.000 РСД за треће место.