У оквиру Европске недеље спорта одржан „Спортски изазов“ на Ади Циганлији
27-09-2021
У оквиру Европске недеље спорта, на Ади Циганлији одржан је Спортски изазов у организацији Олимпијског комитета Србије. 

На спортским теренима Аде Циганлије као и на свом штанду у оквиру Сајма спорта Олимпијски комитет Србије је приредио различите активације за све посетиоце у виду промоције спорта, физичке активности и здравог начина живота. 

Претходних година, Спортски изазов било је надметање између градова у броју вежбача које је за циљ имало да што већи број људи подстакне на бављење физичким активностима без обзира на физичку спремност и године. Овога пута, због епидемиолошке ситуације, Спортски изазов нема такмичарски карактер већ за циљ има да грађане подстакне на бављење спортом и едукује их о олимпијским вредностима и здравом начину живота.

Сви посетиоци били су у прилици да узму учешће у различитим активацијама као што су Лов на благо, падел, авантура парк, брејкденс, мини голф, паркур радионица, скејтбординг радионица, осликавање графита, као и пилатес радионица. Сви љубитељи спорта били су у прилици да направе видео снимак камером која снима 360 степени. Сви победници игре Лов на благо награђени су поклон пакетима. Поред тога сви посетиоци су имали прилику да учествују у кошаркашкој игри „Пут око Европе“.

Одржан је и турнир у малом фудбалу у којем су учествовале екипе Олимпијског комитета Србије, Параолимпијског комитета Србије, Спортског савеза Србије као и Делегације ЕУ у Србији.

Европска недеља спорта је пројекат покренут од стране Европске комисије. Ове године широм Европе се одржава по седми пут, а у Србији четврти пут заредом. Циљ догађаја усмерен је на подстицање грађана да се баве физичким активностима без обзира на године и физичку спремност, као и едукација грађана о здравом начину живота. Током читаве недеље биће организован низ догађаја у градовима широм земље. Национални координатори Европске недеље спорта за нашу земљу су Олимпијски комитет Србије и Министарство омладине и спорта а догађај је суфинансиран средствима програма Европске уније Еразмус+.

Припрема и реализација догађаја изведене су у складу са мерама Владе Републике Србије и кризног штаба у вези са епидемијом вируса COVID-19.