Спортским изазовом у Вршцу завршена Европска недеља спорта у Србији
01-10-2021
Гошћа Спортског изазова у Вршцу била је двострука освајачица олимпијске медаље у теквондоу Тијана Богдановић, која је заједно са свим посетиоцима учествовала у разним физичким активностима, као у и Олимпијском часу и Трибини са спортистом.

У хали „Миленијум“ Олимпијски комитет Србије у сарадњи са градом Вршцем приредио је различите активације за све посетиоце у циљу промоције спорта, физичке активности и здравог начина живота. 

Претходних година, Спортски изазов био је надметање између градова у броју вежбача које је за циљ имао да што већи број људи подстакне на бављење физичким активностима без обзира на физичку спремност и године. Овога пута, због епидемиолошке ситуације, Спортски изазов нема такмичарски карактер већ за циљ има да грађане подстакне на бављење спортом и едукује их о олимпијским вредностима и здравом начину живота.

Сви посетиоци су били у прилици да узму учешће у различитим спортовима као што су фудбал, теквондо, карате, одбојка, кошарка, рагби, атлетика, стони тенис, рвање, кик бокс, бадминтон, бокс, џудо, савате, стрељаштво и др.  

Партнер Спортског изазова, компанија Coca Cola је и овога пута доделила комплет лопти ОШ „Олга Петров“ из Вршца и ОШ „Ђура Јакшић“ из села Павлиш које су довеле највећи број вежбача. 
У оквиру Спортског изазова у Вршцу одржан је и Олимпијски час који је школарцима приближио олимпијске вредности кроз низ образовних интерактивних радионица. Најмлађи Вршчани имали су прилику да кроз различите активности стекну знања о историји Олимпијских игара, олимпијским симболима и спортовима, али и да вежбају уз ТренинГО апликацију.

Европска недеља спорта је пројекат покренут од стране Европске комисије. Ове године широм Европе се одржава по седми пут од 23. до 30. септембра, а у Србији четврти пут заредом. Циљ догађаја усмерен је подстицање грађана да се баве физичким активностима без обзира на године и физичку спремност, као и едукација грађана о здравом начину живота. Током читаве недеље организован је велики број догађаја у градовима широм земље. Национални координатори Европске недеље спорта за нашу земљу су Олимпијски комитет Србије и Министарство омладине и спорта, а догађај је суфинансиран средствима програма Европске уније Еразмус+.

Припрема и реализација догађаја изведене су у складу са мерама Владе Републике Србије и кризног штаба у вези са епидемијом вируса COVID-19.