Спортским изазовом почела Европска недеља спорта
23-09-2019
„Спортским изазовом“ између Бора и Књажевца отворена је Европска недеља спорта, која се традиционално широм Европе обележава пети пут док Србија другу годину за редом узима учешће у овом пројекту.

У Бору и Књажевцу је одржан “Спортски изазов”, из кога је као победник изашао град Бор. У овом граду данас је вежбало 3623 грађана, што чини 7,4 % од укупног броја становништва, а у Књажевцу учешће је узело 1468 грађана, што чини 4,7 % од укупног броја становништва.
Вежбачи из Бора били су предвођени стрелкињом Бобаном Момчиловић Величковић док је капитен Књажевца био џудиста Александар Кукољ. Отварању „Спортског изазова“ присуствовали су градоначелници оба града Александар Миликић (Бор) и Милан Ђокић (Књажевац) а председник Олимпијског комитета Божидар Маљковић обишао је вежбаче у Књажевцу, подржао их и поручио да се увек баве спортом.
Бобана Момчиловић Величковић истакла је значај подизања свести омладине о важности бављења физичком активношћу: „Поносна сам што сам капитен свог града и што су се моји суграђани одазвали у великом броју и узели учешће у Европској недељи спорта“.
„Будите увек активни и не дозволите да вам године буду препрека за бављење спортом“, рекао је Александар Кукољ додавши да је поносан што је велики број грађана Књажевца препознао важност оваквог догађаја и подржао акцију.
Спортски изазов организује се са циљем да грађане Србије подстакне на редовно бављење спортом. Велики број активних такмичара, рекреативаца, љубитеља спорта и чланова различитих спортских организација учинили су овај изазов успешним. Учешће у Спортском изазову подразумевало је укључење у било који спорт, игру или физичку активност на 15 минута.