Спортским изазовом најављена Европска недеља спорта
21-09-2020
Организацијом Спортског изазова на Копаонику овог викенда, најављена је предстојећа Европска недеља спорта. У сарадњи са МК Ризорт, Општином Рашка и Скијалиштима Србије на платоу испред хотела Гранд као и на #BeActive штанду у Долини спортова, приређене су различите активације за све посетиоце у циљу промоције спорта, физичке активности и здравог начина живота. 


Претходних година, Спортски изазов било је надметање између градова у броју вежбача које је за циљ имало да што већи број људи подстакне на бављење физичким активностима без обзира на физичку спремност и године. Овога пута, због епидемиолошке ситуације, Спортски изазов нема такмичарски карактер већ за циљ има да грађане подстакне на бављење спортом и едукује их о олимпијским вредностима и здравом начину живота. Други део Спортског изазова одржаће се 23. септембра у Косјерићу.

Посетиоци спортског викенда на Копаонику били су у прилици да узму учешће у различитим активацијама као што су Лов на благо, #BeActive тренинг вођен од стране професионалног тренера као и да учествују у олимпијској радионици, бодy паинтингу али  и да се друже са бициклисткињом Јованом Црногорац, учесницом Олимпијских игара у Рио де Жанеиру 2016. године.

На платоу испред хотела Гранд сви љубитељи спорта били су у прилици да направе видео снимак камером која снима 360 степени као и да учествују у настајању јединственог мозаика од њихових фотографија које су били у прилици да добију у електронском формату као успомену на активни викенд на Копаонику. Сви учесници, као и победници Лова на благо, награђени су #BeActive пакетом.

Спортски изазов на Копаонику је догађај који најављује шесту по реду Европску недељу спорта, а трећу која се одржава у нашој земљи. Европска недеља спорта је догађај покренут од стране Европске комисије. Циљ догађаја усмерен је подстицање грађана да се баве физичким активностима без обзира на године и физичку спремност, као и едукација грађана о здравом начину живота. Током читаве недеље биће организован низ догађаја у градовима широм земље. Национални координатори Европске недеље спорта за нашу земљу су Олимпијски комитет Србије и Министарство омладине и спорта а догађај је суфинансиран средствима програма Европске уније Еразмус+.

Припрема и реализација догађаја изведене су  у складу са мерама Владе Републике Србије и кризног штаба у вези са епидемијом вируса Covid-19.