Спортски дан на Ади Циганлији
28-09-2020
У оквиру Европске недеље спорта одржан је Спортски дан на Ади Циганлији у периоду од 12 до 18 часова у организацији Олимпијског комитета Србије и Министарства омладине и спорта а под покровитељством Европске комисије.
Сви посетиоци Аде Циганлије данас су били у прилици да се опробају у различитим активностима и да учествују у многобројним спортским и едукативним радионицама.
Спортски дан на Ади је мултиспортски догађај намењен свим узрастима. Током читавог дана вежбачима и љубитељима спорта свих генерација биле су доступне различите радионице: нордијско ходање, јога – техника дисања, вожња бицикла, традиционалне спортске игре, супер камп, скијање на води, голф, авантура парк, TreninGO, као и многе друге.
Током дана, у оквиру радионице „Бицикл и рај“ са учесницима се дружила бициклисткиња Јована Црногорац, учесница Олимпијских игара у Рио де Жанеиру 2016. године. Јована се придружила и Олимпијском часу који је у оквиру догађаја организован за најмлађе учеснике, на којем су имали прилике да учествују у спортским полигонима и да уче о олимпијским вредностима.
Спортски дан на Ади представља главни догађај на националном нивоу који се одржава у оквиру Европске недеље спорта, догађаја покренутог од стране Европске комисије који се трећу годину за редом одржава и у нашој земљи у сарадњи Олимпијског комитета Србије и Министарства омладине и спорта. Примарни циљеви овог догађаја усмерени су на промоцију спорта, подстицање грађана да се баве физичким активностима без обзира на старосну доб и физичку спремност као и едукацију грађана о здравом начину живота.

Припрема и реализација догађаја изведени су складу са препорукама и мерама Владе Републике Србије и кризног штаба у вези са епидемијом вируса Цовид-19.