Семинар поводом Европске недеље спорта 2019
22-05-2019
У периоду од 22. до 24. маја у граду Синтра у Португалу, одржан је семинар поводом припрема за организацију  овогодишње Европске недеље спорта. 
Више од 100 представника националних координатора и партнера имало је прилике да учествује на семинару који је организовао спортски сектор Европске Комисије у сарадњи са Португалским институтом за спорт и омладину, а међу њима су били и представници Олимпијског комитета Србије.
Састанак је започео поздравном речју организатора и домаћина, након чега је уследио увод BCW  комуникацијског тима.
У име Европске Комисије, уводну реч су дали господин Матео Закети и госпођа Паола Отонело који су истакли да ће ове године бити прослављена пета по реду Европска недеља спорта.
Поред презентација и радионица, посебна пажња је била усмерена на умрежавање и размену искустава између националних организација и партнера. У оквиру практичног дела, за учеснике су организоване демонстрације игара на плажи.
Званично отварање Европске недеље спорта биће одржано у финском граду Еспоу, 23.09.2019. године, а целокупна недеља биће прослављена у периоду од 23. до 30. септембра 2019. године широм Европе.
У Србији ће Европска недеља спорта бити обележена по други пут у организацији Олимпијског комитета Србије и Министарства омладине и спорта, који су званични координатори овог догађаја за нашу земљу.