Олимпијски комитет Србије наградио све школе које су учествовале у TreninGO изазову
28-05-2021
Протеклог новембра завршен је изазов „Трчим за школу“ у којем су сви учесници путем TreninGO мобилне апликације бирали школе којима су донирали претрчане километре, и тако помогли да освоје вредне награде у виду спортске опреме и реквизита за унапређење наставе физичког васпитања.

 
TreninGo изазов „Трчим за школу” организовали су Олимпијски комитет Србије, Министарство омладине и спорта, Савез за школски спорт Србије и ЕУ Делегација у Србији, уз помоћ програма Европске уније Еразмус +.

Највише километара је сакупљено за ЕШ „Стана Милановић” из Шапца која је освојила прво место са 8549.92 км. На другом месту је ТШ „Иван Сарић” из Суботице са 3539.32 км, док је ОШ „Светозар Марковић” из Лесковца са 1311.85 км заузела треће место.

Такође, пошто је гесло олимпијског покрета “Важно је учествовати”, одлучено је да и осталих седам школа које су учествовале у TreninGO изазову буду награђене спортским реквизитима.

 
Приликом доделе спортских реквизита организоване су и спортске радионице инспирисане олимпијским покретом, које су све ученике основних школа ближе упознале са олимпијским покретом и његовом мисијом. Око 500 деце из седам основних школа је учествовало у посебним спортским радионицама и изазовима које су за њих спремили професионални тренери.

У протекле две недеље посећене су ОШ “Бошко Палковљевић Пинки” у Сремској Митровици, “Петар Николић” у Краљеву, “Краљ Александар Први” у Пожаревцу, као и ОШ “Стефан Немања” у Нишу, “Драгиша Луковић Шпанац” у Крагујевцу, “Рајак Павићевић” у Бајиној Башти и ОШ “Јован Поповић” у Новом Саду.

 
Менаџер за промоцију олимпијских вредности Олимпијског комитета Србије, Наташа Јанковић, захвалиила се свим школама на гостопримству и захвалила се на учествовању у TreninGO изазову „Трчим за школу“.

У протекле две недеље имали смо прилике да се дружимо на сјајан начин са основцима широм Србије и да им пружимо прилику да осете део олимпијске магије кроз наше радионице које су креиране посебно за њих. Поред поруке коју носи кампања „Be Active“ да је битно увек бити активан, наше акције имају за циљ и спортско едукативни карактер, и надамо се да су школарци уживали у активностима. Драго ми је што смо наградили спортским реквизитима и школе које нису победиле у нашем изазову. Надам се да смо их мотивисали за даље активности и да смо на делу показали гесло којим се води олимпијски покрет „Важно је учествовати“ – рекла је Наташа Јанковић.