Олимпијски комитет Србије наградио све школе које су учествовале у TreninGO изазову „Трчим за школу"
31-05-2022

Протеклог новембра завршен је TreninGO изазов „Трчим за школу“ у којем су сви учесници путем TreninGO мобилне апликације бирали школе којима су донирали претрчане километре, и тако помогли да освоје вредне награде у виду спортске опреме и реквизита за унапређење наставе физичког васпитања.


Највише километара је сакупљено за Економско-тргповинску школу  из Сенте која је освојила прво место са 3508.15 км. На другом месту је ОШ „Живадин Апостоловић” из Трстеника са 1771.80 км, док је ОШ „Карађорђе” из Раче са 1317.64 км заузела треће место.  

Управо је школа из Сенте била и домаћин доделе награде најуспешнијим школама које су учествовале у изазову. Више о томе можете прочитати на следећем линку Најуспешнији у TreninGO изазову „Трчим за школу“


Пошто је гесло олимпијског покрета „Важно је учествовати”, одлучено је да и осталих седам школа које су учествовале у TreninGO изазову буду награђене спортским реквизитима. Овом приликом школама су поклоњене лопте за фудбал, рукомет, кошарку, одбојку, као и рекети за бадминтон, али и додатни реквизити попут мердевина за тренинг и координацију, чуњева и капица који ће допринети развоју наставе физичког васпитања.

У протекле две недеље посећене су ОШ „Павле Савић” у Београду, „Петар Кочић” у Темерину, „3 Октобар” у Бору, као и ОШ „Сестре Илић” у Ваљеву, „13 Октобар” у Ћуприји, „Младост” у Вршцу и Књажевачка гимназија.


Менаџер за промоцију олимпијских вредности Олимпијског комитета Србије, Наташа Јанковић, захвалиила се свим школама на гостопримству и захвалила се на учествовању у TreninGO изазову „Трчим за школу“.

Поред поруке коју носи кампања „Be Active“ да је битно увек бити активан, наше акције имају за циљ и спортско едукативни карактер, и надамо се да су школарци уживали у изазову који је био пред њима. Драго ми је што смо наградили спортским реквизитима и школе које нису победиле у нашем изазову. Надам се да смо их на тај начин мотивасали да и у будућности буду активни. У протекле три године, учешће у изазову је узело више од 30 школа широм Србије, и надам се да ћемо тај добар тренд наставити и у наредном периоду.  – рекла је Наташа Јанковић.

 

TreninGO изазов „Трчим за школу“  трајао је од 27. септембра до 15. новембра 2021. године, а реализован је у  оквиру Европске недеље спорта од стране Олимпијског комитета Србије, Министарства омладине и спорта, Савеза за школски спорт Србије и ЕУ Делегације у Србији уз помоћ програма Европске уније Еразмус +.