Одржана BeActive Ноћ у Зрењанину!
23-09-2023

Вечерас је у Зрењанину у оквиру Европске недеље спорта одржана Be Active ноћ“, догађај који је окупио љубитеље спорта свих генерација који су уживали у некој од многобројних спортских активности.

 

На главном градском тргу у Зрењанину, „BeActive ноћ“ окупила је рекреативце који су се опробали у различитим активностима, попут фитнес програма, трчања и стреет wоркоут-а, уз музику и светлосне ефекте који су креирали јединствену атмосферу.

Догађај је отворила олимпијка, наша најбоља веслачица Јована Арсић, која је на недавно одржаном Светском првенству у Београду обезбедила визу за Олимпијске игре у Паризу 2024.

 

Задовољство ми је што имам прилику да вас вечерас поздравим у име Олимпијског комитета Србије и да заједно отворимо 6. по реду BeActive ноћ у нашој земљи. Посебно сам срећна што се једна оваква манифестација одржава у мом родном граду који је познат као град спорта, и што вас данас видим у оволиком броју да заједно промовишемо спорт, фер-плеј, олимпијске вредности и здрав начин живота.

 

Желим да се искрено захвалим граду Зрењанину, као и Делегацији ЕУ у Србији, Савезу за школски спорт Србије, Савезу за рекреацију и фитнес Србије и Асоцијацији спорт за све, са којима је Олимпијски комитет Србије у синергији припемио сјајан програм за све вас вечерас овде присутне. 

 У данашњем времену брзог живота, изазовних околности и доминације модерних технологија, сматрам да је веома важно бавити се физичком активношћу, како због физичког, тако и због менталног здравља. Надам се да ћемо овом приликом успети да анимирамо велики број људи да се заинтересују за физичку активност и одлуче да се баве неким спортом. Будите активни, због себе, због свог здравља, због свог задовољства

За најмлађе учеснике су организовани спортски полигони, едукативне и бодy паинтинг радионице, а за посетиоце „трећег доба“ организован је посебан програм вежбања. На бини су се смењивали инструктори различитих фитнес програма који су посетиоцима демонстрирали своје активности са циљем да их подстакну на свакодневно бављење спортом. За љубитеље тренирања на отвореном приређен је „Street workout challenge “, док је за љубитеље кошарке организован „Пут око Европе“ у организацији Делегације ЕУ у Србији.

Током вечери је у сарадњи са SportIT одржана ,,BeActive ноћна трка“ која је имала форму штафетне трке у пару 2x800м. Ова трка је носила симболични назив „Трка подршке“. Главни циљ ове трке је да покаже да једини другима треба да будемо подршка како бисмо остали здрави и активни.

 

Такође, вечерас је започет пети ТренинГО изазов „Трчим за школу“, који ће трајати до 31. октобра 2023. године. Сви заинтересовани путем мобилне апликације ТренинГО могу да трче и скупљају километре за једну од 10 школа. Изазов је осмишљен као пројекат хуманитарног карактера са циљем да се километри донирају некој од 10 школа из Србије којима је неопходна помоц́ у спортској опреми како би унапредили часове физичког васпитања. Изазов ц́е бити организован по пети пут у сарадњи са Делегацијом Европске уније у Србији и Савезом за школски спорт Србије. Школе које сакупе највише километара до 31. октобра 2023. године, освојиц́е награде у виду спортске опреме и реквизита за унапређење наставе физичког васпитања. ТренинГО апликацију је могуц́е бесплатно преузети преко Play или App продавнице:  www.treningo.rs