Одржан Урбан спорт фест у Силосима Београда
25-09-2022
На Дунавском кеју, у Силосима Београда у недељу, 25. септембра је одржан „Урбан спорт фест“ у оквиру Европске недеље спорта који је имао за циљ да промовише урбану спортску културу. Преко 4000 посетилаца је имало прилику да се укључи у бројне радионице и окуша своју срећу у неком од такмичења.

Ове године, амбасадорима Европске недеље спорта, прикључила се и Уна Сенић, која је и свечано отворила овај догађај. „Ову прилику бих искористила да вас позовем да пронађете неку физичку активност којом ћете моћи да се бавите свакодневно и тако побољшате квалитет свог живота. И сама знам колико значи устајање рано сваког јутра. У почетку ми је деловало немогуће уклопити тренинг са устајањем у пола пет ујутру, али сам временом схватила да и по цену краћег спавања пола сата дневно, много квалитетније обављам своје задатке, квалитетније живим и продуктивнија сам.“- истакла је Уна и захвалила се свима што су дошли у великом броју.

„All style battle Bonnie & Clyde“ окупио је више десетина плесача од којих су интернационалне судије бирале 16 најбољих. У 8 мушко-женских парова окупили су се плесачи из Србије, Хрватске, Русије, Кубе, Холандије и Босне и Херцеговине.

Надметање у скејтбордингу „Trick prize“, на специјалној рампи, окупило је публику свих генерација. Најбољи скејтери су изводили различите трикове, а они најуспешнији су освојили вредне награде.

Скејтбординг се први пут нашао на програму Олимпијских игара у Токију, а брејкинг ће дебитовати на програму Олимпијских игара у Паризу 2024. године, што ће сигурно допринети још већој популаризацији ових спортова међу омладином.

Радионица паркура је на занимљив начин едуковала о овом спорту који има елементе climbing-a и free running-a. Поред спортских дешавања, посетиоци су имали прилику да узму учешће у радионицама виртуелне реалности, „Тик ток корнеру“ и „Sneakerhead радионици“, где су могли да репарирају обућу и осликају патике својим омиљеним мотивима. Љубитељи баскета уживали су у „Freestyle баскет“ радионици са „The Doctor“-ом. Такође су сви заинтересовани били у прилици да се опробају у такмичењу „Пут око Европе“ где су најбољи шутери освојили занимљиве награде.

Крај вечери обележили су наступи популарних музичких извођача Кендија и Амне, а током целодневног догађаја музику су пуштали Диџеј Спале и Диџеј Сара.