Одржан „Спортски изазов“ на Ади Циганлији
25-09-2022

У току Европске недеље спорта у оквиру Сајма спорта одржан је Спортски изазов на Ади Циганлији у организацији Олимпијског комитета Србије.


На спортским теренима Аде Циганлије као и на свом штанду Олимпијски комитет Србије је приредио различите активације за све посетиоце у виду промоције спорта, физичке активности и здравог начина живота.


Од 23. до 25. септембра посетиоци су могли да се опробају у Игри меморије, Олимпијском квизу и ТренинГо радионици. Поред игара забавног карактера, у петак је представљен програм „Каријера после спорта“ у оквиру којег су спортисти на основу својих афинитета могли да открију потенцијалне каријере изван спорта, а одржан је и панел под називом „Пењање на Олимп" у оквиру ког је говорник била Роксанда Атанасов, тренер шампиона, Јоване Прековић. У суботу, 24. септембра у програм је укључен „Лов на благо" и игра „Пут око Европе“. Истог дана одржан је и хуманитарни фудбалски турнир „Дипломате за децу“ чији је организатор била Делегација ЕУ у Србији, а донације су ишле Дечијој клиници у Тиршовој. Више од 20 пријављених екипа дипломата и међународних организација је узело учешће. Израженом тимском игром, тим Олимпијског комитета заузео је треће место и освојио бронзану медаљу. Испред њих била је екипа ЕБРД (тим Европске банке за обнову и развој), а злато је освојила екипа из Либије. Последњег дана Сајма спорта, уједно и Спортског изазова, у програм је укључена Пилатес радионица и једна од занимљивијих поставки „Scream Booth“ – активација у оквиру које су најмлађи навијали гласно за Тим Србије.