Одржан Фестивал урбаног спорта
24-09-2020
Други дан Европске недеље спорта прошао је у знаку урбаних спортова. На Дорћол плацу одржан је Фестивал урбаног спорта на којем су сви љубитељи урбане културе, екстремних спортова и уличног плеса имали прилике да уживају у спорту, доброј забави и музици.
У оквиру овог догађаја одржане су плесне, скејт, ролер и паркур радионице на којима су посетиоци имали прилике да се опробају у алтернативним спортским дисциплинама. Уз спортске активације, сви заинтересовани били су у прилици да се забаве на штанду виртуелне реалности на којем су имали могућност да се упознају са јединственим спортским и плесним симулацијама.
Током поподневног спортског дружења одржана су надметања у скејтборд и ролер триковима а најуспешнијима су додељени вредни поклон пакети. Паркур радионица окупила је знатижељне почетнике даvсе опробају у овој вештини. Радионицу су водили професор спорта и физичког васпитања, Богдан Цветковић иvапсолвент Факултета за спорт и физичко васпитање, Јован Корићанац - инструктори паркур вештине.
У духу Европске недеље спорта која се и ове године одржава под слоганом #BeActive одржана је и плесна радионица а за све љубитеље уличних плесова организован је чувени плесни „окршај“ Bonnie & Clyde који се одржао у формату 2 на 2. Најбољим паровима додељени су ваучери и поклон пакети.
Европска недеља спорта је догађај покренут од стране Европске комисије а национални координатори за нашу земљу су трећу годину за редом Олимпијски комитет Србије и Министарство омладине и спорта.
Примарни циљеви усмерени су на подстцање грађана да се баве физичким активностима без обзира на физичку спремност и године као и на едукацију грађана о здравом начину живота.


Припрема и реализација догађаја изведени су складу са препорукама и мерама Владе Републике Србије и кризног штаба у вези са епидемијом вируса COVID-19.