Одржан #BeActive семинар за партнере Европске недеље спорта
13-07-2019
У организацији Олимпијског комитета Србије и Министарства омладине и спорта у периоду од 11. до 12. јула 2019. године у хотелу  “М” одржан је #BeActive семинар за партнере Европске недеље спорта.
Семинару су присуствовали представници градова и организација који ће узети учешће у реализацији догађаја током Европске недеље спорта. 
Приликом отварања семинара, генерални секретар Олимпијског комитета Србије, Ђорђе Вишацки обратио се присутнима речима: „ Свесни смо у којој ситуацији се налази наше друштво када је у питању активан живот и уопште бављење рекреативним спортом. Бројке нису нимало у складу са спортским резултатима које ми као нација имамо с обзиром да смо глобално препознати као земља спорта. Овај пројекат који радимо са Европском комисијом и Министарством омладине и спорта треба да буде један од много пројеката који ће бити организовани са циљем укључивања широке популације у активан живот”.
Он се захвалио присутнима на одлуци да буду део једног оваквог пројекта и што су одвојили своје време како би се посветили успешној реализацији Европске недеље спорта. 
Учесници су имали прилику да се боље упознају са концептом Европске недеље спорта, али и да чују добре примере догађаја који су реализовани током прошле године, попут догађаја као што су Школски спортски дан, али и хуманитарна утакмица која је реализована на иницијативу једног од амбасадора Европске недеље спорта, Јована Симића. 
Урош Савић испред Савеза за школски спорт Србије је изразио задовољство поводом прошлогодишњег догађаја, с обзиром да је на три тврђаве учествовало више од 1500 школараца.
Циљ овог семинара био је пружање додатних информација партнерима и организацијама на који начин да осмисле и реализују занимљиве спортско – рекреативне активности за становништво током Европске недеље спорта.
Учесници семинара су имали прилику да учествују у радионицама „Сви смо део истог тима” и „Проблеми и шта са њима”. Циљ ових радионица је био да полазницима семинара омогући на који начин да боље комуницирају и решавају проблеме у оквиру својих тимова.
Европска недеља спорта је догађај покренут од стране Европске комисије. Ове године се реализује по пети пут, а у нашој земљи други пут. Под слоганом #BeActive Европска недеља спорта ће бити обележена од 23. до 30. септембра широм Србије.