Одржан #BeActive семинар
15-05-2021

У периоду од 13. до 14. маја 2021. године у Врднику одржан је #BeActive семинар за координаторе Европске недеље спорта.

Приликом отварања семинара присутнима се обратила Наташа Јанковић, менаџер за промоцију олимпијских вредности Олимпијског комитета Србије. Она је истакла да је током Европске недеље широм наше земље органозовано више од 80 догађаја током којих је више од 20 000 учесника било активно.

„Циљ нам је био да што више људи мотивишемо да се баве било којим видом физичке активности и да буду активни и то не само током Европске недеље спорта, већ током целе године. Заиста се надам да смо у томе и успели,“ рекла је Наташа Јанковић.

Током семинара одржана је и дискусија на тему унапређења активности догађаја за наредну 2021. годину и прилагођавања догађаја епидемиолошкој ситуацији узрокованој пандемијом COVID-19.

Учесници семинара су имали прилику да размене међусобна искуства и знања у циљу наставка промоције здравог и активног живота широм Србије. Такође, током ова два дана организоване су различите тим билдинг активности за све учеснике.

Европска недеља спорта је догађај покренут од стране Европске комисије, а основни циљеви Европске недеље спорта усмерени су на подстицање грађана на бављење физичком активношћу, без обзира на године или физичку спремност, као и едукацију грађана о здравом начину живота.  Европска недеља спорта се традиционално обележава широм Европе од 23. до 30. септембра. Национални координатори за нашу земљу су Олимпијски комитет Србије и Министарство омладине и спорта.