Награђене све школе које су учествовале у TreninGО изазову "Трчим за школу"
21-05-2021

Од 26. септембра до 13. новембра трајао је TreninGО изазов "Трчим за школу" у којем су сви учесници путем мобилне апликације TreninGО бирали школе којима су донирали претрчане километре и тако помогли да освоје вредне награде у виду спортске опреме и реквизита за унапређење наставе фитичког васпитања.  

Током трајања изазова претрчано је више од 14 000 километара, а највише је претрчала ЕШ "Стана Милановић" из Шапца, друго место заузела је ТШ "Иван Сарић" из Суботице, а треће место је припало ОШ "Светозар Марковић" из Лесковца. 

Чувена изрека "Важно је учествовати" била је оправдана и овог пута. Одлучено је да и осталих седам школа које су учествовале у TreninGО изазову "Трчим за школу" буду награђене спортским реквизитима. За ученике свих седам школа организоване су и спортске радионице, које су инспирисане олимпијским вредностима, али и самом апликацијом ТreninGО. 

У недељи која је остала иза нас посетили смо Основне школе “Бошко Палковљевић Пинки” у Сремској Митровици, “Петар Николић” у Краљеву и “Краљ Александар Први” у Пожаревцу.

Посета основим школама се наставља и следеће недеље када ћемо посетити ОШ “Стефан Немања” у Нишу, “Драгиша Луковић Шпанац” у Крагујевцу, “Рајак Павићевић” у Бајиној Башти и ОШ “Јован Поповић” у Новом Саду.

TreninGO изазов „Трчим за школу” организовали су Олимпијски комитет Србије, Министарство омладине и спорта, Савез за школски спорт Србије и ЕУ Делегација у Србији, уз помоћ програма Европске уније Еразмус +.