Каратисткиња Ивана Перовић на Олимпијском часу у Пожаревцу
26-09-2019
У оквиру Европске недеље спорта на теренима Спортског центра у Пожаревцу одржан је Олимпијски час. Гост овог Олимпијског часа била је Ивана Перовић - Млада каратисткиња, освајачица бронзане медаље на Олимпијским играма младих у Буенос Ајресу 2018. године и кадетски првак света за 2017. годину.

Европска недеља спорта је догађај покренут од стране Европске комисије а координатори овог пројекта за Србију су Олимпијски комитет Србије и Министарство омладине и спорта.

Олимпијски час има за циљ да учеснике упозна са олимпијским вредностима као што су фер плеј, поштовање, радост игре, изузетност и јединство духа, тела и ума. Кроз велики број организованих радионица деца су стицала знања о историји Олимпијских игара, олимпијским симболима и спортовима, као и знаменитим спортистима – олимпијским херојима данашњице. 

Олимпијски час отворила Ана Миљанић, Члан градског већа за спорт, омладину и туризам града Пожаревца рекавши: „Организација оваквог догађаја је од великог значаја за наш град и нашу децу јер ће научити много о спорту и олимпијским вредностима“.

Млада каратисткиња Ивана Перовић изразила је задовољство због учешћа у овом пројекту и додала: „Ту сам да вас мотивишем да се дружите и бавите спортом. Са спортом долазе и медаље, многа пријатељства и здравији и квалитетнији живот“.

Олимпијски час је реализован уз подршку компаније Cocа-Colа. Овај топ партнер Међународног олимпијског комитета ексклузивни је партнер Олимпијског комитета Србије у едукативним пројектима међу којима је и “Олимпијски час”. Coca-Colа компанија је и најстарији глобални партнер Међународног олимпијског комитета и широм света активно подржава едукативне активности које имају за циљ да подстакну младе на активан начин живота и подигну свест о важности очувања животне средине. 

Европска недеља спорта трајаће од 23. до 30. септембра и током читаве недеље у више од десет градова у Србији планирани су различити спортски догађаји који за циљ имају промоцију здравог живота и подизање свести грађана о значају бављења физичким активностима без обзира на године и физичку спремност.