Економско-трговинска школа из Сенте победник трећег TreninGO изаова „Трчим за школу"
17-11-2021
Широм наше земље претрчано је више од 10 000 километара у оквиру TreninGO изаова „Трчим за школу". Учесници широм Србије путем мобиллне апликације бирали су школе којима ће доделити своје претрчане километре. 

TreninGO изазов „Трчим за школу“ осмишљен је и реализован као пројекат спортско – хуманитарног карактера где је сваки корисник TreninGO апликације био у могућности да трчећи донира своје претрчане километре некој од 10 школа из Србије којима је неопходна помоћ у спортској опреми и реквизитима за унапређење наставе физичког васпитања.

TreninGO изазов „Трчим за школу“  трајао је од 27. септембра до 15. новембра 2021. године, а реализован је у  оквиру Европске недеље спорта од стране Олимпијског комитета Србије, Министарства омладине и спорта, Савеза за школски спорт Србије и ЕУ Делегације у Србији.

Победу је однела Економско-трговинска школа из Сенте. За Сенту је истрчано 3508 километара.  
На другом месту је ОШ „Живадин Апостоловић" из Трстеника за коју је претрчан 1771 километар. 
Са 1317 претрчаних километара, треће место је заузела ОШ „Карађорђе" из Раче.

Награде у виду спортске опреме и реквизита за све три школе је обезбедила Делегација Европске Уније у Србији.  Награде су у вредности 300.000 РСД за прво место, 200.000 РСД за друго место и 100.000 РСД за треће место.