Додељене награде најуспешнијим школама TreninGO изазова Трчим за школу
24-11-2019
 Трећег дана 8. Међународног сајма спорта, проглашени су победници и додељене вредне награде најуспешнијим школама које су се такмичиле TreninGO изазову Трчим за школу. 

TreninGO изазов Трчим за школу осмишљен је и реализован као пројекат спортско – хуманитарног карактера где је сваки корисник TreninGO апликације био у могућности да трчећи донира своје претрчане километре некој од 14 школа из Србије којима је неопходна помоћ у спортској опреми и реквизитима за унапређење наставе физичког васпитања.

TreninGO изазов Трчим за школу трајао је од 28. септембра до 15. новембра 2019. године, а реализован је у  оквиру Европске недеље спорта од стране Олимпијског комитета Србије, Министарства омладине и спорта, Савеза за школски спорт Србије и ЕУ Делегације у Србији.

ЕУ Делегација у Србији је обезбедила новчане награде за три првопласиране школе које су прикупиле највише километара - спортску опрему и реквизите у вредности од:

1. место – 300.000,00 РСД - ОШ „Бранислав Нушић“ – Смедерево (3121,41 км)
2. место – 200.000,00 РСД - ОШ „Петар Петровић Његош“ – Зрењанин (2445,87 км)
3. место – 100.000,00 РСД - ОШ „Лаза Костић“ – Сомбор (2230,05 км)


Школе које су рангиране од 4-ог до 9-ог места награђене су спортским реквизитима који ће им омогућити напредак у реализацији спортских активности.


Свечана додела одржана је последњег дана Сајма спорта а свечаности уручења награда присуствовали су: Министар омладине и спорта господин Вања Удовичић; Шеф за сарадњу при Делегацији ЕУ, господин Ингве Енгстром; председник Олимпијског комитета Србије, господин Божидар Маљковић; председник Савеза за школски спорт, господин Жељко Танасковић као и представници најуспешнијих школа. 

„Заједно смо послали снажну поруку о значају бављења спортом и успели смо да покренемо и мотивишемо, пре свега, младе да буду активни  као и да подигнемо свест о тимском духу и припадању колективу. О томе сведочи и податак да је укупно претрчано 11.130км за два месеца, а то је нешто више од дистанце од Београда до Токија, где ће се идуће године одржати 32. Летње Олимпијске игре“,  рекао је председник Олимпијског комитета Србије, Божидар Маљковић  и похвалио сарадњу Олимпијског комитета Србије са Европском комисијом,  Министарством омладине и спорта и Савезом за школски спорт.

„Спорт јача тело и ум и учи нас да побеђујемо и губимо, да поштујемо своје противнике а то се све односи и на живот! Срећан сам да смо данас сви заједно овде да наградимо најбоље школе!“, истакао је Ингве Енгстром.

Министар омладине и спорта господин Вања Удовичић честитао је и похвалио све учеснике TreninGO изазова Трчим за школу и додао: „Драго ми је да смо овим пројектом успели да спојимо нове технологије и спорт и што смо и на овај начин промовисали рекреацију и здраве стилове живота као и да смо мотивисали младе да буду активни“.