У Лилу одржан састанак за националне координаторе Европске недеље спорта
17-06-2022

У периоду од 14. до 16. јуна у Лилу, Француска одржан је састанак за националне координаторе Европске недеље спорта.

Више од 100 представника националних координатора и партнера имало је прилике да учествује на семинару који је организовао спортски сектор Европске Комисије.

Састанак је започео поздравном речју организатора и домаћина, након чега је уследио увод BCW  комуникацијског тима.

У име Европске Комисије, уводну реч је дао господин Игнацио Коћијере који је истакао да ће ове године бити прослављена осма по реду Европска недеља спорта.

Поред презентација и радионица, посебна пажња је била усмерена на умрежавање и размену искустава између националних организација и партнера. 

Званично отварање Европске недеље спорта биће одржано у чешком граду Праг, 23. септембра 2022. године, а целокупна недеља биће прослављена у периоду од 23. до 30. септембра 2022. године широм Европе.

У Србији ће Европска недеља спорта бити обележена по пети пут у организацији Олимпијског комитета Србије и Министарства омладине и спорта, који су званични координатори овог догађаја за нашу земљу.

Испред Олимпијског комитета Србије, као националног кооридантора за Србију, заједно са Министарством омладине и спорта, присуствовале су Наташа Јанковић и Мирјана Ивковић, које годинама уназад раде на реализацији ове манифестације.