Почео је пети TreninGO изазов „Трчим за школу"!
25-09-2023

TreninGO изазов „Трчим за школу“ осмишљен је као пројекат спортско-хуманитарног карактера где је сваки корисник TreninGO мобилне апликације у могућности да трчећи донира своје километре некој од 10 школа из Србије којима је неопходна помоћ у спортској опреми и реквизитима за унапређење наставе физичког васпитања.

Изазов се реализује у оквиру Европске недеље спорта од стране Олимпијског комитета Србије, Министарства омладине и спорта, Савеза за школски спорт Србије и ЕУ Делегације у Србији.

 

Први у низу TreninGO изазова „Трчим за школу“ организован је 2019. године током Европске недеље спорта, када је укупно претрчано 11 130 километара за два месеца. Са истрчаних 3121км победу је однела ОШ „Бранислав Нушић“ из Смедерева.

 

Током 2020. године, и за два месеца трајања изазова претрчано је више од 14 000 километара. Са више од половине претрчаних километара, односно 8451км, победу у другом изазову однела је ОШ „Стана Милановић“ из Шапца.

 

TreninGO изазов „Трчим за школу" одржао се трећи пут, такође у оквиру Европске недеље спорта. Трајао је од 27. септембра до 15. новембра 2021. године. У изазову је учествовало 1715 корисника апликације, а укупно је претрчано 10741 км. Победу је однела Економско-трговинска школа из Сенте, за коју је претрчано 3508 км. Управо за ову школу, победи су допринели професорка Сандра Фодор Шимовић која је претрчала 318 км, као и ученик Мате Домањ који је претчао 163 км.


До сада најупсешнији TreninGO изазов „Трчим за школу“ одржан је током прошле године. Скоро 5000 тркача је сакупило невероватних 100 000 километара у периоду од 24. септембра до 31. октобра 2022. године. О самом успеху изазова говори и чињеница да је у претходна три изазова укупно истрчано око 38 000км, што показује да је заинтересованост за ову активност велика.


Као и претходних година и ове године учешће ће узети 10 школа из различитих места широм наше земље.  Учешће ће узети: Гимназија „Јосиф Панчић“ из Бајине Баште, ОШ „Лаза Костић“ из Шапца, ОШ „Јован Поповић“ из Крушевца, ОШ „Краљ Александар Први“ из Пожаревца, ЕТШ „Паја Маргановић“ из Панчева, ОШ „Драгиша Михиаловић“ из Крагујеваца, Гимназија „9 мај“ из Ниша, Економско-трговинска школа Смедерево, ОШ „Јован Јовановић Змај“ из Сремске Митровице и Гимназија Лесковац.


TreninGO изазов „Трчим за школу“ традиционално је почео током BeActive Ноћи и трајаће до 31. октобра 2023. године.

Тренутни резулати изазова, могу се пратити на следећем линку:  TreninGO изазов „Трчим за школу"


Апликацију је могуће бесплатно преузети са App или PLAY продавнице: https://www.treningo.rs/


Награде у виду спортске опреме и реквизита за све три школе  обезбедиће Делегација Европске Уније у Србији.  Награде за куповину спортских реквизита су у вредности 300.000 РСД за прво место, 200.000 РСД за друго место и 100.000 РСД за треће место.