Одржана завршна конференција Европске недеље спорта у Сремским Карловцима!
11-04-2023

Завршна конференција Европске недеље спорта одржана је у просторијама Карловачке гимназије, најстарије гимназије у нашој земљи, уз присуство представника градова и општина, учесника ове манифестације.

 

Приликом отварања конференције присутнима се обратила Наташа Јанковић, менаџер за промоцију Олимпијских вредности Олимпијског комитета Србије. Она је  истакла  да је током Европске недеље широм наше земље органозовано преко 160 догађаја током којих је више од 45 000 учесника било активно.

„Циљ нам је био да што више људи мотивишемо да се баве било којим видом физичке активности и да буду активни и управо захваљујући вама, нашим партнерима годинама и успевамо у томе!” – изјавила је Наташа Јанковић

 

Конференцији су присуствовали представници градова Сомбора, Зрењанина и Пожаревца, као и општина Аранђеловац и Књажевац који годинама уназад организују бројне активности током Европске недеље спорта и на тај начин мотивишу своје суграђане да буду активни.

 

Учесници конференције су имали прилику да размене међусобна искуства и знања у циљу наставка промоције здравог и активног живота широм Србије. 

 

Конференција је завршена доделом захвалница које је партнерима уручила, потпредсеница ОКС, Марија Десивојевић Цветковић. Том приликом, потпредседница ОКС се захвалила партнерима на свим напорима који чине током године, да мотивишу своје суграђане да се баве физичком активношћу.

 

Европска недеља спорта је догађај покренут од стране Европске комисије, а основни циљеви Европске недеље спорта усмерени су на подстицање грађана на бављење физичком активношћу, без обзира на године или физичку спремност, као и едукацију грађана о здравом начину живота. Европска недеља спорта се традиционално обележава широм Европе од 23. до 30. септембра. Национални координатори за нашу земљу су Олимпијски комитет Србије и Министарство спорта.