Одржана завршна конференција Европске недеље спорта
13-05-2022
Завршна конференција Европске недеље спорта одржана је од 12. до 13. маја. 2022. године на Палићу уз присуство партнера и представника градова учесника ове манифестације. 

Приликом отварања конференције присутнима се обратио Божидар Маљковић, председник Олимпијског комитета Србије. Он је  истакао  да је током Европске недеље широм наше земље органозовано преко 80 догађаја током којих је више од 20 000 учесника било активно. 
„Циљ нам је био да што више људи мотивишемо да се баве било којим видом физичке активности и да буду активни и управо захваљујући вама, нашим партнерима годинама и успевамо у томе!” – изјавио је председник ОКС  

Конференцији су присуствовали представници градова Зајечара, Пирота и Сомбора, као и општине Аранђеловац и Књажевац који годинама уназад организују бројне активности током Европске недеље спорта и на тај начин мотивишу своје суграђане да буду активни. Такође, конференцији су присуствовали и партнери испред Савеза за школски спорт Србије и Београдског тркачког клуба.  
 
Учесници конференције су имали прилику да размене међусобна искуства и знања у циљу наставка промоције здравог и активног живота широм Србије. Такође, током ова два дана организоване су различите тим билдинг активности за све учеснике. 
 
Конференција је завршена доделом захвалница које су партнерима уручили председник ОКС, Божидар Маљковић и генерални секретар ОКС, Ђорђе Вишацки. 
 
Европска недеља спорта је догађај покренут од стране Европске комисије, а основни циљеви Европске недеље спорта усмерени су на подстицање грађана на бављење физичком активношћу, без обзира на године или физичку спремност, као и едукацију грађана о здравом начину живота.  Европска недеља спорта се традиционално обележава широм Европе од 23. до 30. септембра. Национални координатори за нашу земљу су Олимпијски комитет Србије и Министарство омладине и спорта.