Преко 500 учесника на „Be Active ноћи" у Ташмајданском парку
24-09-2022

Преко 500 посетилаца овогодишње „Be Active ноћи“ у Ташмајданском парку узело је учешће у различитим активностима попут фитнес програма, трчања и „Street Workout"-а уз музику и светлосне ефекте који су креирали незаборавну атмосферу.


Догађај је отворио Дамир Штајнер, извршни директор Олимпијског комитета Србије који је пожелео добродошлицу присутнима и истакао колико је важно бавити се спортом како бисмо сачували физичко, духовно и ментално здравље.


„Ову Европску недељу спорта започињемо са ентузијазмом и амбицијама да ћемо успети да анимирамо велики број људи да се заинтересују за неку физичку активност, да ће током ове недеље одлучити да пробају неки од спортова и да ће и следеће, а и сваке наредне недеље наставити да се баве спортом. Због себе, због свог здравља и због свог задовољства. Олимпијски комитет Србије ће и убудуће наставити предано да ради на томе да спорт приближи свима и учини га доступним свакоме. Иако је наша примарна делатност брига о врхунском спорту, не смемо заборавити ни децу, аматере и рекреативце. Зато смо и вечерас ту, у парку Ташмајдан да на јединствени начин спорт приближимо посетиоцима свих генерација“- истакао је Штајнер, и позвао све да се прикључе и сутра на некој од активности у оквиру „Урбан спорт феста“, који ће се одржати у Силосима Београда.


Рекреативци окупљени на Ташмајдану могли су да се опробају у разним спортским и фитнес програмима. На самом почетку уз плесне кореографије Соколског центра Београд окупљени око бине су заплесали, док се група наших старијих суграђана придружила програму за треће доба и активним вежбама са тренерима.


На централној бини фитнесс инструктори су се потрудили да демонстрацијом вежби подстакну све генерације да пробају неки од програма, као што су: „Body Balance", “Dance fitness“, „Pound“, „Power bands“ i „Full body workout“, „Shuffle dance“ i Les Mills Tone“.


Најмлађи учесници окупили су се око неколико занимљивих активности попут „Олимпијског часа“, „Игре меморије“ и многих других, а радионице осликавања лица за децу допринеле су шареноликој атмосфери јарких боја овог догађаја. Простор отворене теретане Ташмајдана се вечерас претворио у подијум за „Streetworkout challenge“ - надметање где су такмичари својом снагом и издржљивошћу долазили до „Be Active“ поклон пакета.


У току вечери стартовао је и „TreninGO“ изазов „Трчим за школу” у оквиру којег ће сви заинтересовани моћи преко „TreninGO“ мобилне апликације да донирају своје километре једној од 10 школа у Србији којима је помоћ неопходна како би унапредили наставу физичког васпитања. Пол Анри Пресе, шеф за информисање, комуникацију и медије ЕУ Делегације у Србји позвао је све присутне да узму учешће у изазову и најавио да ће прве три школе са највише сакупљених километара освојити награде од стране Европске уније – спортску опрему и реквизите у вредности од 300.000 РСД за прво место, 200.000 РСД за друго место и 100.000 РСД за треће место. Изазов ће трајати до 31. октобра.


У оквиру „Be Active ноћи“ ноћи одржана је и „Be Active ноћна трка“ која је носила симболичан назив „Превазиђи препреке“. Трка је била штафетног карактера у пару, и трчало се 2 пута по 800 метара. Укупно је било преко двеста учесника а најбржи парови у женској, мушкој и миџ категорији су освојили пехаре и вредне „Be Active“ поклоне.