Главни национални догађај Европске недеље спорта ,,Урбан Спорт Фест" одржан у Силосима Београда!
26-09-2023

У Силосима Београда у уторак, 26. септембра, одржан је централни догађај Европске недеље спорта у нашој земљи „Урбан спорт фест“, који има за циљ подстицање грађана да се баве физичком активношћу, али и промовисање урбане спортске културе. Догађај је отворила потпредседница Олимпијског комитета Србије, двострука олимпијска шампионка у теквондоу Милица Ђуричић, а посетиоци су имали прилику да се укључе у бројне радионице и окушају своју срећу у неком од такмичења, уживајући у спорту, доброј забави и музици.

„Урбан спорт фест“ је догађај музичког, плесног, уметничког и пре свега спортског карактера, те подразумева: музичке наступе домаћих урбаних извођача, афирмисаних ди-џејева, изложбе графита, скејтборд такмичење, плесну радионицу, фреестyле баскет, дисцо голф, цртачку, паркоур радионицу, као и радионицу виртуелне реалности и еспортс турнире.


Чувени плесни „окршај“ „Bonnie & Clyde“ окупио је више десетина плесача, док је надметање у скејтбордингу Trick prize, на специјалној рампи, окупило публику свих генерација. Најбољи скејтери су изводили различите трикове, а они најуспешнији су освојили вредне награде. С друге стране, радионица паркоура је на занимљив начин едуковала посетиоце о овом спорту који представља вештину кретања од једног места до другог, уз што брже и ефикасније савладавање препрека користец́и сопствено тело. Љубитељи баскета уживали су у „Freestyle баскет“ радионици са „The Doctor“- ом. Такође, сви заинтересовани били су у прилици да се опробају у текболу, новом спорту који представља комбинацију фудбала и стоног тениса.


Уз спортске активације, сви заинтересовани били су у прилици да се забаве на штанду виртуелне реалности на којем су имали могућност да се упознају са јединственим спортским и плесним симулацијама, као и да учествују у еспортс турниру у симулацији кошарке и фудбала.


Крај вечери обележили су сјајни наступи популарних музичких извођача Бојане Вунтуришевић и бенда „Lazy Jams“, а током целодневног догађаја музику су пуштали DJ Спале и DJ Сара Јанковић.