Дипломате играле за децу! На Ади Циганлији одржан хуманитарни турнир у малом фудбалу!
24-09-2023

Хуманитари турнир "Дипломате за децу" одржан је данас на фудбалским теренима "ФК 011" на Ади Циганлији у оквиру Европске недеље спорта.


На турниру је учествовало 16 тимова дипломатских представништава у Србији и државних институција Србије, а сав приход прикупљен од котизације и добровољних прилога ове године уступљен је удружењу "НУРДОР" које пружа медицинску и психолошку помоц́ деци оболелој од рака и њиховим родитељима.

У оквиру турнира се одржава и аукција у добротворне сврхе, а главни предмет аукције је дрес капитена кошаркашке репрезентације Србије Богдана Богдановића.

 

Амбасадор Словачке у Србији Федор Росоха отворио је догађај и истако његову важност: ,,Други пут се турнир организује у оквиру европске недеље спорта. Важна је хуманитарна димензија овог турнира. Ове године ће све донације бити упућене Нурдору“  истакао је Росоха. Он је овом приликим подсетио на иницијатора овог турнира, дипломату Михаља Хрушика, трагично преминулог прошле године, чије име носи трофеј намењен победнику турнира. Амбасадор Словачке у Србији се посебно захвалио на сарадњи са Олимпијским комитетом Србије и ЕУ Делегацијом у Србији.

Догађај је отворила и заменица шефа делегације ЕУ у Србији Пламена Халачева која је подсетила да ће дресови спортиста бити доступни за аукцију до 2. октобра 2023.

Испред Олимпијског комитета Србије, турнир је отворила српска кошаркашица Соња Васић и спортска директорка ОКС. ,,Велика ми је част да вам пожелим добродошлицу у име Олимпијског комитета Србије, и да вам се захвалим што учествујете у овом сјајном догађају. Ово је први пут да Олимпијски комитет Србије учествује у организацији овог турнира, заједно са делегацијом ЕУ у Србији и амбасадом Словачке. Током турнира биће организоване и радионице за децу, тако да је ово догађај за целу породицу, која заједно може да буде хумана, и помогне онима којима је помоћ неопходна.“ – истакла је Соња Васић