Улога #BeActive амбасадора је да на националном, регионалном и локалном нивоу, подижу свест о бављењу физичком активношћу. Они промовишу Европску недељу спорта, охрабрујући све да буду активни, без обзира на њихове године или физичку спремност. Они су бивши и активни спортисти, који својим делима инспиришу и мотивишу људе око себе да се мењају на боље, да шире позитивну енергију и да промовишу спорт, хуманост, едукацију и здравље.
Наташа Ковачевић
Наташа Ковачевић је бивша кошаркашица. Када је завршила своју играчку каријеру, основала је фондацију под својим именом. Циљ ове фондације је едукација и помоћ спортистима, као и промоција женске кошарке. Кроз живот се води мотоом „Оно што те не убије, ојача те”.

Јован Симић
Јован Симић је бивши фудбалер и оснивач хуманитарне фондације „Заједно за живот”, која за циљ има пружање помоћи деци којој је потребно лечење у земљи или иностранству. Почетком ове године, представљен је као ново појачање фудбалског клуба Вождовац као директор маркетинга.
Зорана Аруновић
Зорана Аруновић је репрезентативка Србије у стрељаштву. На недавно завршеним Европским играма у Минску освојила је две медаље и била најуспешнији спортиста тима Србије. Актуелна је вицешампионка света и први спортиста наше земље који је изборио квоту за Олимпијске игре у Токију 2020. године.
Нела Бунчић
Нела Бунчић је фитнес ентузијаста која путем друштвених мрежа мотивише људе о значају баваљења спортом и здравом начину живота. Трчањем је почела да се бави пре 6 година. Иза себе има око 30 полумаратона и чувени њујрошки маратон. Увелико се спрема за неке нове тркачке авантуре.
Немања Мајдов
Немања Мајдов је репрезентативац Србије у џудоу. Носилац је мајсторског звања црни појас трећи дан. На недавно завршеном Светском првенству у Јапану освојио је бронзану медаљу чиме је наставио грађење свог пута ка Олимпијским играма у Токију.